Welkom! op PensioenGenieten.nl, pensioen in helder Nederlands!

Over deze site


 

Wie ben ik? En waarom deze site?

Mijn naam is Erick Overpelt. Ik werk al 32 jaar bij een pensioenverzekeraar. Ik zie dat veel mensen met een boog om hun pensioen heen lopen. Omdat ze nog jong zijn en het onderwerp nog niet echt leeft, of zelfs iets uit een andere wereld lijkt te zijn. Of omdat ze het niet goed begrijpen. Anderen denken bij pensioen automatisch aan armoede of dood. Dat is jammer, want pensioen is een belangrijke en kostbare arbeidsvoorwaarde, die veel werknemers bijzonder op prijs stellen. En waar ze veel van verwachten. En wist je dat je minimaal één dag per week voor je pensioen werkt?

De naam van deze site: Pensioen Genieten

Als we iets kopen waar we blij mee zijn, dan kopen we ook meteen een beetje zorg. Bezit maakt niet altijd gelukkig. Omdat we bang zijn dat het kapot gaat, of dat we het kwijtraken. We kennen allemaal deze zin: “Zorg dat er geen vlekken op komen, het is je nieuwe overhemd”. Of: “Maak geen krassen op mijn nieuwe auto”. We kopen iets waar we blij mee zijn en tegelijk maken we ons ook meteen meer zorgen. Ik heb nog nooit iemand echt zien schrikken als er een glas melk over zijn vijftien jaar oude bank gaat. Je kent het wel, zo’n bank met doeken er overheen om de vaalheid en beginnende gaten te bedekken. Oude kleren die vies worden of stuk gaan? Dat vinden we geen probleem. Maar als iets nieuw is!

We maken ons zoveel zorgen dat we vergeten te genieten van onze nieuwe aankoop. We vergeten hoe blij we ermee zijn, hoe lang we ervoor gespaard hebben, hoeveel avonden we op internet hebben gekeken, totdat we precies vonden wat we zochten. En dan hebben we het eindelijk en dan vergeten we om ervan te genieten.

Daarom heet mijn site PensioenGenieten. Want pensioen is goed nieuws voor ons! Het is een mooie manier om ook een inkomen te hebben als we niet meer (kunnen) werken. Het is inkomen waarvoor je al gewerkt hebt. Veel werkgevers betalen eraan mee. En de fiscus betaalt ook mee. Pensioen maakt het voor ons mogelijk om dromen uit te laten komen nadat we gestopt zijn met werken. Pensioen biedt veel kansen en mogelijkheden. Pensioen maakt ons onafhankelijk en zelfstandig. Pensioen zorgt ervoor dat we ook later kunnen genieten.

Is pensioen zaligmakend? Kunnen we alles gewoon afwachten? Nee, dat zeker niet. Als je meer geld wilt sparen voor later, dan kun je dat alleen maar doen door het nu niet uit te geven. Wil je weten wat er gebeurt als je onverwacht voor je pensioendatum overlijdt? Dan zal je hier nu over na moeten denken. Misschien moet je wel een aanvullende verzekering sluiten. En misschien ook niet. Goede beslissingen kun je alleen maar nemen als je inzicht hebt. Dat is je eigen verantwoordelijkheid. Een beter pensioen begint bij jezelf. Of verwacht je misschien dat iemand anders het wel voor je regelt?

Waarom komt pensioen meestal als slecht nieuws in het nieuws? Ik heb geen idee. Ik ken veel meer mensen die blij en gelukkig van hun pensioen genieten, dan AOW-ers die geld tekort komen. Ik denk dat we ons graag zorgen maken. En door daardoor vergeten om te genieten. xx

 

Hartelijke groet,

Erick Overpelt

 

Home
Ga op reis
(Naar ‘Start: Wat is pensioen?’)